Logo Elisfe

Mensen gaan een relatie aan om lief te hebben, geliefd te worden en niet eenzaam te zijn. Maar in een relatie kunnen we eenzaamheid ontmoeten. Wat zijn dit fenomeen, wat zijn de redenen en is het mogelijk om iets te veranderen?

Maria en Vlad samen gedurende ongeveer tien jaar. Algemeen leven, twee kinderen, hond. Soms familiediners op weekdagen of ontbijt in het weekend, wandelen. Het lijkt erop dat “alles is zoals iedereen”, maar Maria leeft al enkele jaren met een “gat in de ziel”, dat zich uit een gebrek aan communicatie met haar man heeft gevormd, door misverstand waarom ze nog steeds samen zijn (behalve Vanwege kinderen en gewoonte, thuiscomfort en algemeen onroerend goed).

Eens waren ze zo goed, interessant samen. Ze konden praten als het lang na middernacht was. De hele dag gebeld om te vragen hoe het met je gaat. Of schreef berichten, gewoon om elkaar een prettig te vertellen.

Toen werd een dochter geboren. Maria ging in de opvoeding van het kind en Vlad werkte veel om het gezin goede welvaart te bieden. Twee en een half jaar later werd een zoon geboren, de zorgen werden toegevoegd en alles draaide voornamelijk rond kinderen, financiën en huishoudelijke problemen. Maria was moe van kinderen en Vlad op het werk. Iedereen wilde een ander om te begrijpen hoe hij moe wordt. En ze probeerden hierover over te praten in de vorm van claims. Niemand wilde een ander horen. En het paar begon weg te gaan.

Hoe eenzaamheid zich samen manifesteert

Veel paren maken zich er zorgen over. Dit gebeurt wanneer mensen niet meer in elkaar geïnteresseerd zijn, niet de mogelijkheid hebben om gehoord te worden, zich belangrijk te voelen en over het algemeen zichtbaar voor elkaar, vallen in de chronische situatie van misverstanden. Vaak in paren waar het niet gebruikelijk is om van hart tot hart te spreken en te delen wat van binnen wordt ervaren, ontstaat vervreemding. Dus het blijkt dat de familie formeel bestaat, mensen wonen gewoon in de buurt, maar ervaren emotionele eenzaamheid en voelen zich geen echte nabijheid.

Iedereen wil gehoord en begrepen worden, maar wil de ander niet horen en begrijpen

Eenzaamheid samen – dit is wanneer mensen samenwonen, maar oprecht ophouden elkaar te ontmoeten. Iedereen in zijn eigen interesses, doelen en plannen. Algemene onderwerpen van het gesprek verdwijnen, het wordt samen saai, partners houden op elkaar te bereiken, onverschilligheid kan verschijnen. Het echtpaar heeft mogelijk geen gemeenschappelijke vrienden, interesses en plannen, elk “gekookt in hun eigen sap”. En een van de partners of beide voelen een bitterheid van hopeloosheid, maar tegelijkertijd durven ze de relatie niet te verbreken. Soms kan tegen deze achtergrond depressie ontwikkelen.

Waarom eenzaamheid samen verschijnt?

Valentine 28, ze is twee jaar getrouwd. Vóór de bruiloft ontmoetten ze elkaar ongeveer anderhalf jaar, maar woonden niet samen. Relaties waren vol romantiek, aangename momenten, diversiteit. Ze waren altijd geïnteresseerd om samen tijd door te brengen, ze waren erg aangetrokken tot elkaar. Na de bruiloft begon er iets te veranderen, er was een routine. Valentina voelde niet langer zo’n vonk van haar man, zoals voorheen. Hij begon minder aandacht aan haar te besteden. Het bleek dat hij soms tijd wilde doorbrengen met vrienden. Dit beledigde Valentina begon ze zich eenzaamheid te voelen.

Emotioneel tekort en hoge verwachtingen

Een van de redenen voor eenzaamheid samen kan hoge verwachtingen zijn dat de partner een heel “universum” zal zijn, zal altijd in de buurt zijn, zal altijd zijn zoals je wilt. Vaak komen deze verwachtingen van een tekort – een staat van emotionele honger. En dan zal een persoon altijd iets missen. In dergelijke situaties zijn mensen in de regel moeilijk te verdragen dat een partner zijn eigen zaken, belangen, klassen kan hebben. Ze willen ze volledig “bezitten”. Maar dit werkt natuurlijk niet en ze voelen zich eenzaam aan.

Het is belangrijk om te realiseren en te leren accepteren dat een andere persoon zijn eigen behoeften, verlangens heeft, hij heeft persoonlijke ruimte en zijn eigen afzonderlijke leven nodig

Het is de moeite waard om na te denken over hoeveel zijn eigen leven een partner heeft die lijdt aan eenzaamheid, of hij interesses heeft, zijn eigen doelen in het leven. Dan, naast relaties, zijn de dagen gevuld?

Hoop op de eeuwige “huwelijksreis”

Een andere veel voorkomende oorzaak van eenzaamheid kan de illusie zijn dat relaties altijd zo gepassioneerd, sprankelend en opwindend zullen zijn, zoals in het begin. Het feit is dat relaties de ontwikkelingsfase hebben. En liefde, die alleen wordt gekenmerkt door actieve verkering, brandende ogen en passie, passen. Ze wordt vervangen als het paar erin slaagt naar de volgende fase te gaan, een diepere en sterkere verbinding komt. Tegelijkertijd stoppen partners elkaar te idealiseren en proberen ze niet langer op de beste manier te laten zien.

Het probleem van de overgang naar deze fase is het gevoel van een van de partners die de liefde van de tweede is verstreken. Hij verlangt naar relaties uit het verleden en voelt eenzaamheid aan

Onwil om te openen en een ander te horen

Maar desalniettemin zijn beide redenen, die praten over individuele problemen en ontwikkelingstaken, slechts één kant van het probleem. De andere heeft absoluut gerechtvaardigde oorzaken. En is gerelateerd aan een situatie waarin de ene partner van de andere is gesloten, niet wil luisteren en hem horen, problemen oplossen, begrijpen. Als hij alleen zijn leven wil leven, ongeacht een geliefde. Relaties komen dood. In dit geval leven mensen vaak samen, maar worden vreemden. Een van de partners of beide kan enorm lijden. Maar tegelijkertijd durven ze niet om de relaties te stoppen vanwege kinderen, de angst voor eenzaamheid, angst om de status te verliezen of de materiële stabiliteit te verliezen die ze in het gezin voelen … trouwens, huwelijken die door berekening worden gesloten, zijn ook wat vaak leidt tot dergelijke eenzaamheid.

Eenzaamheid samen kan lange tijd “doden”. Maar een keer, wanneer kinderen bijvoorbeeld opgroeien en uit het gezinsnest blazen, blijven ouders samen. En plotseling vinden ze dat ze naast kinderen en gezinsplichten al lang niet meer verbinden. Er waren geen gemeenschappelijke onderwerpen, interesse in elkaar vervaagd.

Wat te doen als je samen eenzaamheid begon te voelen

Het is altijd handig om met jezelf te beginnen. Om te analyseren wat de reden ligt voor het gevoel van eenzaamheid dat is verschenen. En het is niet nuttig om alle verantwoordelijkheid over te dragen voor wat er met een partner gebeurt. Het is belangrijk om het deel van de “bijdrage” te delen en te realiseren aan de opkomst van het probleem.

Het is heel belangrijk om openlijk te praten over problemen met een partner, zonder de vorm van claims te kiezen, om Testiculaire pijn hem niet te duwen. Het is nuttig om te praten over je gevoelens en ervaringen, te roepen om aandacht te schenken aan wat er in een relatie gebeurt, en zich samen te verenigen tegen het probleem, en niet tegen elkaar.

Het is de moeite waard om te herinneren wat je bent verenigd, tevreden en probeer het weer tot leven te brengen.

U kunt contact opnemen met een familietherapeut, Als u niet alleen uit deze moeilijke situatie komt.

Relaties vereisen werk – zowel elke persoon op zichzelf als beide, voor het geluk van het paar. Relaties vereisen brandstof, ze moeten worden gehandhaafd, zorgvuldig ervoor zorgen dat ze niet vervagen en voor hen zorgen. Maar helaas kunnen ze ze niet altijd redden. Het gebeurt ook dat de relatie is overleden. En dan is het belangrijk om er eerlijk naar te kijken en de nodige beslissingen te nemen.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *